Personvern

Personvernerklæring

Personvernerklæring for Engebakken Transport AS
Vi i Engebakken Transport AS (heretter kalt Engebakken) er ansvarlig for behandling av dine personopplysninger og vi forplikter oss til å beskytte disse. Personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Ansvarlig for behandling av personopplysninger
Engebakkens behandling av personopplysninger håndteres av våre ansatte. Det er således alle ansattes ansvar å ivareta dette på beste måte med daglig leder som ansvarlig.

Formålet med behandling av personopplysninger og hvilke personopplysninger som behandles

  • Basis kundeinformasjon
    Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes direkte til deg som person. Slike opplysninger er nødvendig for at vi skal kunne betjene deg som kunde på en optimal måte. I tillegg til juridisk og regnskapsrelatert kundeinformasjon trenger vi basis kundeinformasjon som navn, e-postadresse, telefonnummer og eventuelt stillingstittel. Dette er nødvendig for å kunne tilrettelegge for best mulig oppfølging av deg som kunde.
  • Utsendelse av varer
    For at vi skal kunne sende/levere varer til deg trenger vi opplysninger som selskapsnavn, navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Dette er nødvendig for å kunne sende/levere varer til riktig adresse, samt kontakte deg ved eventuelle behov i forhold til dine bestillinger/ordrer.
  • Kontaktskjema/«Bestilling av kranservice» på våre nettsider
    Hvis du fyller ut og sender inn kontaktskjemaet på våre nettsider genereres en e-post som behandles av våre ansatte. I tillegg lagres skjemaet i en database. Innsending av skjemaet krever at det gis opplysninger om navn, e-post og telefonnummer.
  • Alminnelig dialog via e-post og telefon
    Engebakken bruker e-post og telefon til daglig alminnelig dialog med eksterne kontakter. E-post lagres i de tilfellene dette er relevant for ordrehistorikk og øvrig oppfølging av kundeporteføljen.
  • Opplysninger om ansatte
    Engebakken samler inn personopplysninger om sine ansatte for å kunne utbetale lønn og oppfylle arbeidsgivers ansvar. Det er økonomi/regnskap som har det daglige ansvaret for dette. Det registreres nødvendige opplysninger for utbetaling av lønn, for eksempel grunndata, lønnsnivå, tidsregistrering, skatteprosent, skattekommune og fagforeningstilhørighet. Andre opplysninger om ansatte er knyttet til vedkommendes arbeidsinstruks og tilrettelegging av vedkommendes arbeid.
    Opplysningene utleveres bare i forbindelse med lønnsutbetalinger og andre lovpliktige utleveringer. Sletterutiner for personalopplysninger følger regnskapsloven og arkivloven. Opplysninger om navn, stilling og arbeidsområdet regnes å være offentlige opplysninger og kan publiseres på Engebakken sine nettsider.

Utlevering av personopplysninger til tredjepart
Personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse gis videre i disse tilfellene:
– til transportører ved utsendelse av varer.
– til transportører ved retur av varer.
– i tilfeller der potensielle kunder tar kontakt med oss og ønsker pris og informasjon om våre produkter hvor henvisning til deg er mest hensiktsmessig.
Personopplysninger kan bli utlevert til offentlige myndigheter som en følge av lovbestemt opplysningsplikt eller utleveringsplikt.

Analyseverktøy
På våre nettsider bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Dette er et verktøy som gir oss innsikt i blant annet hvordan brukere beveger seg på nettsiden, hvor lenge de oppholder seg på en side og hvilken nettside de var på før www.engebakken.no, ved hjelp av informasjonskapsler. Dette verktøyet benytter vi for å forbedre våre nettsider og dens brukeropplevelse, forstå brukermønstre, måle effektivitet av markedsaktiviteter og analysere statistikk om trafikk på siden. Standardinnstillingen til Google Analytics gjør at verktøyet registrerer besøkendes IP-adresser. Ifølge Datatilsynet er en IP-adresse definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi benytter oss derfor av IP-anonymisering i Google Analytics. På den måten anonymiseres brukerens IP og den blir ikke lagret eller sporbar.
Data registrert gjennom Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Opplysninger registrert med Google Analytics er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler (cookies)
Ved besøk på www.engebakken.no vil det bli lagret informasjonskapsler på brukerens enhet. Informasjonskapsler, eller cookies på engelsk, er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Disse tekstfilene brukes for å kjenne igjen brukeren og gi han/henne en mer brukertilpasset opplevelse. Dette kan for eksempel bety forhåndsutfylte felter, lagret språkvalg eller andre funksjoner for å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig.
Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) § 2-7b.
Brukeren kan selv velge om lagring av informasjonskapsler skal tillates eller ikke. Dette gjøres i brukerens nettleser. Klikk her for framgangsmåte.

Arkivering av personopplysninger
Personopplysninger arkiveres ikke lenger enn nødvendig. Dersom du er i et kundeforhold til oss lagrer vi dine personopplysninger.
Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Vi lagrer kjøpshistorikk inntil det ikke lenger er relevant.
I henhold til våre datalagringsrutiner lagres alle personopplysninger på og i sikre servere og databaser.

Innsyn, retting og sletting
I henhold til personopplysningsloven har man krav på innsyn i de opplysninger som Engebakken har registrert. Disse opplysningene kan du be om å motta. Du kan også be oss rette eller slette dine personopplysninger. Innsyn kan fås ved å ta kontakt med oss på e-post eller telefon. Dersom de registrerte opplysningene ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningsloven. I henhold til personopplysningsloven skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra de formål de er lagret for slettes.
Engebakken plikter å behandle personopplysninger på en sikker måte. Engebakken etterlever og opererer etter Datatilsynets prinsipper for informasjonssikkerhet.
For å sikre dine personopplysninger er det kun autoriserte personer, underlagt taushetsplikt, som har tilgang til opplysningene.

Kontaktinformasjon
Engebakken Transport AS
Stensrudvegen 10
2335 Stange

Foretaksnr: 951 484 148
Tlf.: +47 62 57 31 03
E-post: transport@engebakken.no
Hjemmeside: www.engebakken.no